szemkörnyék ápolása

Kémiai hámlasztás a szemkörnyéken

Ez egy olyan topik, amivel eddig –igazán méltatlanul- nem foglalkoztam. A szem körüli bőr nagyon vékony és érzékeny, épp ezért logikusnak tűnhet, hogy a szem környékét hagyjuk ki a hámlasztásból. Ellenben a szem körül a bőr könnyen ráncosodik, pedig az AHA kiváló ránctalanító is. Akkor most hámlasszunk a szem körül, vagy sem?

Gyors ismétlés: miért is leszünk ráncosak?

A Vajon tényleg működnek a ránctalanító krémek?-ben már írtam arról, hogy ránc attól lesz, hogy a bőrben lévő kollagénrostok elszakadnak. A sok vigyorgástól itt meg aztán fokozott ráncképződésnek vagyunk kitéve, kivétel, ha inkább búval bélelt vagy,...
Tovább

Szemkrémek – parasztvakítás vagy extra ápolás?

Ma egy vendégposttal jelentkezem! :) Egy szívemnek nagyon kedves krémmániás gyönyörűséges és rendkívül okos hölgyemény írta, aki jó maga is nagyon-nagyon ért a bőrápoláshoz, INCI elemzéshez, és oda-vissza van a tudományos bőrápolási cikkekért. :) Fogadjátok sok szeretettel ezt a cikket Papermamától, melynek minden szavával mélyen egyetértek, és nagyon örülök, hogy az én oldalamon jelenik meg. :) Ez a téma most igazán aktuális, mert szinte már naponta kérdezitek meg, hogy milyen szemkrémet vegyetek. :)

Néhány infó a szemkörnyéki bőrről

A ráncok leggyakrabban és legtöbbünknél talán a szemkörnyéken jelentkeznek először, hiszen a mosolygás, a hunyorgás...

Tovább